Information om Strandcupen 2023

Om cupen
Strandcupen är en cup för pojkar och flickor i åldersgrupperna 2014-2017.

2014 spelar 7v7 och årskull 2015-2017 spelar 5v5.

Strandcupsandan

Under Strandcupen råder Strandcupsandan vilket betyder att barnen spelar fotboll med energi och hängivenhet medan de vuxna hejar och hyllar sina hjältar. Skulle någon vuxen glömma bort Strandcupsandan, vilket kan hända ibland eftersom fotboll väcker passion, så har vi matchfunktionärer som vänligt och diskret kommer påminna om Strandcupsandan. Gemensamt ser vi till att alla barn och vuxna får en fantastisk fotbollshelg.

Plats och planskiss
Strandcupen spelas på fina konstgräsplaner vid Strandskolan och Tyresö skola i Tyresö Strand. Beroende på vilka årskullar som spelar ser planskissen olika ut. Det finns en fördelning för lördag och en för söndag.

Parkering

Parkeringar finns runt om de bägge planerna och finns utmärkta på kartbilden på första sidan. Vi ber varje lag att försöka samåka i möjligaste mån då det annars kan bli trångt om platserna. Vi rekommenderar att lagen från Tyresö i möjligaste mån tar sig till Strandcupen på annat sätt än med bil för att underlätta för våra långväga gäster.

Vid Tyresö skola finns det en stor pendlarparkering där vi rekommenderar att man ställer sig. Det är den som är längst till höger på kartbilden. Därifrån är det 150 meter till planen på Tyresö Skola och ca 350 meter till Strandplanen.

Den andra stora parkeringen är den som ligger närmast ”hållplats 875” på kartbilden på första sidan.

Matcher och spelschema
Längden på matcherna är 1×25 min för lagen födda 2014 och 1×20 min för lag födda 2015-2017 och alla lag får spela minst fyra matcher. Dagarna kommer delas in i förmiddags- och eftermiddagsblock. Exakt spelschemat meddelas 10 dagar innan cupstart.

Lördagen den 7 oktober spelar årsklasserna 2015-2017. Söndagen den 8 oktober spelar barnen födda 2014

Mat
En kiosk kommer finnas tillgänglig som säljer mat, fika och lite annat smått och gott.

Domare
Samtliga domare kommer vara ungdomar. Vi uppmanar samtliga deltagare och åskådare att vara lika uppmuntrande mot domarna som ni är mot spelarna.

Pris
Anmälningsavgiften är 1400 kr per sjumannalag (max 13 spelare) och 1000 kronor för femmannalag (max 9 spelare). Avgiften betalas via Swish i samband med att anmälan bekräftas. Ingen återbetalning av anmälningsavgiften sker efter 1 oktober.

Medalj

Alla deltagare får en fin Strandcupenmedalj och efter sista matchen kommer vi ha en liten ceremoni där föräldrar får applådera sina hjältar.

Övrigt

Blir det inte tillräckligt med lag i en åldersklass ställs den gruppen in och avgiften återbetalas.

Rulla till toppen